Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
torsdag15mar2018

Filmaften - ”Der kommer en dag”

torsdag15mar2018 kl. 19:00 - 21:00

Dramaet ”Der kommer en dag” foregår i 1967 og handler om de uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13. Drengene er blevet anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, efter at deres enlige mor har fået en alvorlig sygdom.

På Gudbjerg anvendes traditionelle metoder for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret, men også vold og ydmygelse er hverdagskost. Forstanderen går forrest i den over-disciplinerede behandling af eleverne, og han udøver sin magt uden nåde.

Chokket er stort for Elmer og Erik, og efterhånden som ethvert håb om redning udefra langsomt svinder for de to drenge, forbereder de sig til et endeligt opgør med den tyranniske forstander og hans lærerstab.

Filmen beretter bevægende historien om, hvordan man i en umenneskelig verden gennem håb, fantasi og sammenhold kan komme gennem selv de hårdeste trængsler. Den er løseligt baseret på virkelighedens drengehjem Godhavn, som i de senere år har udløst en debat om samfundets ansvar over for de mange børn, som blev ødelagt af opholdet på det barbariske drengehjem, hvor forstanderens stadige afstraffelser finder sted ud fra hans egen hårdnakkede fortolkning af Guds vilje – med myndighedernes billigelse.

Filmen, der er fra 2016 er instrueret af Jesper W. Nielsen og beretter om håbet i en håbløs tilværelse. Hovedrollerne, som de to brødre spilles af Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt og derudover er filmen stjernespækket med skuespillere som Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen og mange andre.