Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
torsdag03okt2019

Filmaften "First Reformed"

torsdag03okt2019 kl. 19:00 - 21:00

Filmaften i kirken

 

De film, der vises har altid noget på hjerte og kommer ind på livets dilemmaer. Alle filmaftener begynder kl. 19. Først ser vi filmen, som er gratis. 
Efterfølgende er der ost og rødvin til en pris af 30 kr.

 

”First Reformed”

 

Paul Schrader, forfatteren til Taxi Driver tager i den amerikanske film ”First Reformed” fra 2017 sit publikum med på en rejse ind i en hadsk mands psyke og leverer samtidigt en slående kritik af Amerikas forfaldne moral i det 21. århundrede.

I filmen følger vi præsten i en lille kirke. Præsten Toller har dybe ar på sjælen og smiler sjældent ad verden. Dertil kommer, at en påtrængende sygdom er begyndt at svække ham – og derfor har han hverken fysisk eller psykisk modstandskraft, da sognebarnet Mary henvender sig til ham med et råb om hjælp.

Hendes kæreste har nemlig store problemer med sin tro på verden – og Vorherre. Han har ikke lyst til at sætte et barn i verden med udsigterne til alvorlige klimaforandringer og en klode på vej i moralsk forfald. Derfor er Marys graviditet i fare. Langsomt, men sikkert trækkes Toller længere ned i et mørke, der ikke tillader meget lys at trænge ind.

Dramaet ”First Reformed” er et imponerende comeback til manuskriptforfatteren bag klassikeren ”
Taxi Driver”, Paul Schrader, der her står for både manuskript og instruktion. Filmen behandler lignende tematikker som Schraders dystre mesterværk – i denne film dog med en minimalistisk præcision, der effektivt formidler hovedkarakterens vaklen udi tro, kærlighed - og død.

Hovedrolleindehaveren Ethan Hawke leverer en af karrierens markant stærkeste præstationer, og han formidler den indebrændte tvivl med meget stor autoritet. 

Det er en udfordrende film med en stærk og dyb udfoldelse af store trostemaer, spillet af fremragende skuespillere og mesterligt instrueret.

Instruktion og manuskript:
Paul Schrader

 

Medvirkende:
Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric Antonio Kyles, Victoria Hill 

 

Spilletid:
1t 53m.