Du er her:

Bliv frivillig

Vi har brug for dig

Diakoni betyder tjeneste. At tjene et andet menneske, der har brug for hjælp. Ellers som biskop over Haderslev Stift Marianne Christiansen siger:

- Man bliver et medmenneske i det øjeblik, man får øje på hinanden og kan se, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Og det er diakoni i sin grundform.

Det handler altså om at kigge rundt og se, om der er mennesker, der har behov for en hjælpende hånd. I teorien er det jo en naturlig og let ting at gøre – at hjælpe andre, når man kan se, at de har brug for det. Men sommetider er der brug for, at hjælpen bliver organiseret. Lige meget om den hjælpende hånd så er en besøgstjeneste, en spiseklub, en cafe, et måltidsfællesskab, feriehjælp eller noget helt andet.

Fordi vi i en travl hverdag sommetider glemmer de oplagte ting. Og fordi vi i vores samfund kan være tilbøjelige til at lukke os inde i vores eget lille hus og verden.

Og her har kirken og sognene et ekstra ansvar. Til at insistere på, at vi som mennesker er der for hinanden, og til at gøre diakonien til en del af kirkens liv og virke.

Vi har brug for alle gode hænder til kaffe, mad, kørsel og praktisk arbejde til små eller større opgaver - en enkelt gang eller mange gange.

Kontakt vores kordegn for mere information om at være frivillig i Hans Tausens Kirke.