Kirkesølvet

Noget af kirkesølvet er blevet stjålet ved et indbrud i kirken i januar 2010. Det drejer sig om de 2 lysestager. Der er indkøbt nyt, der er udført af sølvsmed Gregers Holts, fra Stenløse, og guldsmed C. Antonsen fra Odense. Det nye kirkesølv blev indviet ved høstgudstjenesten den 26. september 2010. Se billeder herunder.

Guldsmed Claus Antonsen fortæller her, hvilke tanker, der ligger bag formen af de nye alterstager, som han har skabt til Hans Tausens Kirke til erstatning for de stjålne stager.

I vor kirke fremstilles Gud ofte som konge, en konge som ikke er her synligt, men alligevel er iblandt os. Jeg fristes til at beskrive ham som en ånd, og en ånd er i mit univers en svævende skikkelse med et ansigt og ofte med flagrende slør omkring sig.

En konge bærer en krone som symbol på sin magt og værdighed, og derfor er drypskålen til lyset, i samspil med de øverste spidser af tre slør, udformet som en stiliseret kongekrone, samtidig med, at de tre slør, der bærer kronen, danner symbolet på treenigheden. Herved bliver det gud, som bærer lyset frem. Stagerne er fremstillet i gyldent messing for at spille sammen med de tre gyldne glorier i billedet på alterets front, men også for at stå frem fra den hvide baggrundsvæg.

Stagerne har jeg, Claus Antonsen, tegnet, og de er smedet af sølvsmed Gregers Holt og vil kun blive udført i disse to eksemplarer og kun til Hans Tausens Kirke. Til slut vil jeg gerne sige tak for, at jeg fik lov til at løse opgaven, og det har glædet mig meget at opleve, at kirkens menighedsråd, præst og andre ansatte ved kirken, ligesom kirkens menighed, har givet udtryk for deres glæde og tilfredshed med resultatet.

Claus Antonsen, guld- og sølvsmed, Odense

Alteret med de gamle stager
Alterkalk
Alter oblatæske