Glorious Church International henvendte sig til menighedsrådet i maj. Kirken ville gerne leje lokaler i Hans Tausens kirke til gudstjeneste, bibelundervisning og bøn.

Menigheden er registreret som migrantkirke med adresse i Gentofte. Kirken ledes af pastor Eric Ntembe. Han har boet i Danmark i syv år og kommer fra Cameroun.

Menigheden har eksisteret i omkring seks år og har haft forskellige lokaliteter i Odense. Den består af omkring 55 personer, hvoraf der samles cirka 20 personer til gudstjeneste og 10 til møde i ugens løb. Menigheden er i udvikling og samler flere og flere mennesker. Medlemmerne kommer fra Afrika, Asien og Europa. Menigheden er evangelist-luthersk, men troen ligger tættere op ad den mere karismatiske folkekirke, som vi møder det i Afrika.

Kirken lejes ud et år Vi tog fat på at undersøge, hvordan vi kunne leje vores kirke ud. Der var god hjælp at hente fra biskoppen og stiftskontoret, fra Landsforeningen af Menighedsråds hjemmeside og fra folkekirkens Migrantsamarbejde. Der er desuden en helt konkret lovgivning om migrantmenigheders brug af folkekirkens kirker.

Et flertal i menighedsrådet godkendte 28. juni, at Glorious Chrich International, GCI, kan leje lokaler hos os i et år frem til midten af august 2019. Biskoppen har også nu godkendt, at GCI bruger Hans Tausens Kirke – og vi er i gang med at få godkendt et såkaldt takstregulativ og en vedtægt i provstiudvalget.

Eric Ntembe og medlemmer af menigheden har brugt vores kirke fem søndage i sommer for at komme i gang. Jeg har som rådsformand været til stede for at hjælpe med eventuelt uafklarede spørgsmål. Det hele er forløbet fint og godt.

Fælles gudstjenester Jeg skriver i overskriften, at de kommer, når vi går hjem. På den måde vil der næppe komme til at ske integration af gudstjenesteformer og forståelse for hinandens menighedsliv. Derfor vil vi 1-2 gange om året invitere til fælles gudstjenester. Men gudstjenester er jo åbne for enhver – både hos GCI og HTK.

Vi ved fra sogneundersøgelsen, at 10,2 procent af medlemmerne hos os er indvandrere og efterkommere af indvandrere. Nu kommer vi måske dem særligt i møde?

Byd menigheden velkommen, når I møder den. Vi glæder os til samarbejdet.

Karen Maigaard, formand for menighedsrådet